Home Reviews Review Bose On-Ear Wireless

Review Bose On-Ear Wireless

21.10.2018

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

Bose On-ear Wireless este al 2-lea model de căști on/over-ear Bluetooth pe care îl testez de la Bose, din cele 3 disponibile la ora actuală pe site: QC35 II, SoundLink și On-Ear. Din seria Quiet Comfort am mai testat în anii trecuți QC25 și QC35.

On-Ear wireless este modelul non in-ear cel mai ieftin al producătorului, lansat în luna decembrie a anului trecut. La fel ca în cazul celorlalte produse Bose, specificațiile puse la dispoziția cumpărătorului sunt minime. Te convingi testând, nu citind caracteristici.

Design, materiale și confort

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

La prima vedere, Bose On-Ear seamănă izbitor de mult cu QC35 II, doar că sunt mai mici, deci mult mai practice și mai ușor de transportat. Spre deosebire de fratele mai mare, acestea sunt on-ear, ceea ce înseamnă că bureții se așează pe ureche, nu peste. Și la acest model materialele sunt de cea mai bună calitate, deși plasticul este predominant. Avem alcantara pe interiorul suportului pentru cap și piele foarte fină pe exterior. Bureții sunt tot acoperiți cu piele foarte moale pe exterior, iar pe mijloc material textil pentru a nu obtura sunetul. Capacele laterale pe care găsim logo-ul Bose sunt realizate de această dată din plastic, la fel și scheletul vizibil.

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

Pe casca dreaptă găsim cele 3 butoane – 2 pentru volum și o tastă multifuncțională – nelipsite de pe produsele Bose lansate în ultimii ani, butonul pentru On/Off/Bluetooth pairing și port-ul MicroUSB pentru încărcare. Tot acolo găsim și microfonul pentru apeluri, foarte frumos integrat, cu perforații în forma unui egalizator (equalizer). Casca stângă este ceva mai naked, pe ea regăsindu-se doar logo-ul Bose și undeva în partea de jos jack-ul care oferă posibilitatea utilizării lor și fără baterie, old school prin cablu.

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

Chiar dacă bureții apasă direct pe suprafață urechii, căștile sunt foarte ușoare (160g) și nu deranjează deloc. Eu le-am folosit câteva ore pe zi la serviciu, în vacanță și uneori acasa.

Husă

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

În pachet găsim și o husă/carcasă pentru protejarea lor când sunt transportate. Este foarte utilă pentru că astfel eviți să le zgârii sau, mai rău, să le rupi în bagaj. Husa este realizată din material textil întărit pe capace și piele pe care regăsim logo-ul Bose.

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

Sunet

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

Deși nu au funcție de noise cancelling și se așează doar pe urechi, izolează mai mult decât mă așteptam. Folosindu-le zi de zi într-un mediu fără zgomot nu simți lipsa unei funcții de noise cancelling. În schimb, pe timpul unui zbor mi-aș fi dorit să fi avut QC35 II la mine. Auzi zgomotul motoarelor dacă asculți muzică la un nivel scăzut, dar nu poți avea atâtea funcții la jumătate din prețul seriei Quiet Comfort.

Bateria

Este cam greu să stai să contorizezi numărul de ore în care ai folosit căștile, dar pot să spun că uiți să le încarci. Producătorul spune că o încărcare oferă până la 15 ore de baterie. Nu știu dacă sunt chiar 15 în realitate, dar sunt sigur că duc 13 – 14 ore, ceea ce este suficient pentru o pereche de căști. Pentru o încărcare completa de la 0 la 100% au nevoie de aproximatix 1h și 30min de alimentare.

Preț (la data review-ului)

Bose On-Ear pot fi achiziționate de pe site-ul importatorului la prețul de 990 lei și sunt disponibile într-o singură versiune de culoare, din păcate. Mi-ar fi plăcut ca cei de la Bose să le fi produs și într-o variantă silver.

Concluzii

Review Bose On-Ear Wireless featured-review casti bose audio

Chiar dacă sunt fan QC35 (nu au cum să nu îți placă), Bose On-ear au fost peste așteptările mele. Când testezi o lungă perioadă vârful de gamă, nu te aștepți ca un model la jumate din preț să te impresioneze. M-am înșelat. Bose On-Ear sunt deja puse în wishlist pentru Black Friday. Ai cam tot ce vrei de la o pereche de căști: sunet impecabil, portabilitate, materiale de calitate și baterie de uiți când le-ai încărcat ultima dată. Cu toate astea, au și câteva minusuri pe care le găsiți mai jos, dar nu care să facă un cumpărător, care știe ce vrea de la o pereche de căști Bose, să se răzgândească.

Pro

  • sunet excelent;
  • materiale de calitate: piele, alcantara;
  • conexiune Bluetooth;
  • baterie generoasă – 13h+.

Contra

  • nu am văzut nimic din aluminiu la exterior;
  • incompatibile cu aplicația Bose Connect;
  • predomină plasticul.
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!