Home Reviews Review Samsung Galaxy Buds Pro

Review Samsung Galaxy Buds Pro

06.04.2021

Review Samsung Galaxy Buds Pro samsung featured-review audio

Samsung Galaxy Buds Pro sunt ultimele căști lansate de sud-coreeni, în luna ianuarie, împreună cu seria Galaxy S21. Dacă își vor păstra obiceiul din 2020 cu 2 modele lansate pe an, am putea spune că în curând o să vedem o altă versiune de căști, undeva prin luna august. Momentan nu există vreun zvon despre o nouă lansare în 2021.

PlusuriMinusuri
  • sunet bun
  • izolare bună și ANC decent
  • baterie suficientă
  • preț inițial prea mare – 800 lei ar fi prețul corect

Specificații Samsung Galaxy Buds Pro

Chipset: BCM 43015
OS: RTOS
Difuzoare: 2 way (11mm Woofer & 6.5mm Tweeter)
Mic: Main Mic (High SNR), Sub Mic, Inner Mic
Conectivitate: Bluetooth 5.0
BT Profile: HFP, A2DP, AVRCP
Baterie: 2 x 61mAh, 472mAh – 5h / TTL 18h (ANC ON), 8h / TTL 28h (ANC OFF)
Senzori: Accelerometer, Gyro, Proximity, Hall, Touch, VPU

Design, materiale și confort

Ca și design, Buds Pro nu vin cu ceva nou sau ieșit din comun. Cele 2 căști arată aproximativ ca și Buds/Buds+, dar cu ceva influențe de la Buds Live ca și mod de așezare în urechi. Pe exterior găsim microfoanele și zona pentru controlul tactil care te încurcă atunci când vrei să le reașezi în urechi. Pe interior avem alte microfoane folosite pentru ANC, circuitele de încărcare și senzorul infraroșu, cu ajutorul căruia căștile știu dacă se află sau nu în urechi. Acestea sunt certificate IPX7, fiind rezistente la stropii de apă.

Review Samsung Galaxy Buds Pro samsung featured-review audio

Dock-ul de încărcare a păstrat design-ul și dimensiunile de la Buds Live, dar cu interior adaptat pentru noua formă a dopurilor. Această nouă abordare mie mi se pare mult mai interesantă și ușor de așezat prin buzunar.

Review Samsung Galaxy Buds Pro samsung featured-review audio

Pentru a fi in ton cu seria Galaxy S21, cutia este de această dată mată, spre deosebire de Buds Live unde avem cutie lucioasă pentru versiunea Black.

Review Samsung Galaxy Buds Pro samsung featured-review audio

Cum am mai spus și într-un alt articol, eu am avut o adevărată problemă cu poziționarea în urechi a căștilor. Nu am reușit să le țin pe poziție mai mult de 5-10 minute, indiferent de dopurile cu care le-am folosit. Defectul este de la mine, pentru că le-am împrumutat 2 zile și unui prieten pentru a vedea de unde este problema. Lui îi stăteau bine în urechi și nu cădeau. În același timp am avut la test și o pereche de Galaxy Buds Live, care mie îmi stăteau foarte bine în urechi, dar lui nu. Cum intenționam să îmi schimb vechile Buds+, am ales să merg pe Buds Live, tocmai din acest considerent.

Sunet

Prin comparație cu Buds+, Buds Pro se aud mult mai bine în muzică, mai ales că avem și funcție de anulare a zgomotului ambiental, care, aparent, este ceva mai avansată decât cea pe care o găsim pe Buds Live. Într-adevăr, Buds Pro intră cu totul în urechi și de aici avem o mai bună izolare față de mediul exterior. Diferența de un an dintre ele vine cu o fidelitate crescută a sunetului.

Review Samsung Galaxy Buds Pro samsung featured-review audio

În apeluri se descurcă foarte bine, inclusiv în locurile aglomerate, cum ar fi marketurile. Am folosit pentru apeluri și cu o singură cască, cu masca la gură, și nu s-a plâns cineva că nu mă aude.

O comparație între Buds+, Buds Live și Buds Pro găsiți în acest articol -„Merită să faci upgrade de la Galaxy Buds+ sau Buds Live la Galaxy Buds Pro?

Baterie

Nu am apucat să le descarc dintr-o singură utilizare, dar căștile livrează 4-5 ore de muzică și cam tot pe acolo apeluri. Producătorul ne spune că putem folosi căștile în total 28 de ore fără ANC, respectiv 20 ore cu ANC.

Ambele căști au o capacitate de 61mAh, în timp ce carcasa are 472mAh și suportă încărcare wireless.

Funcții și conectivitate

Pe Galaxy Buds Pro găsim Bluetooth 5, anularea zgomotului ambiental și controlul tactil. În plus, pe acest model avem și tehnologie 360 audio, care oferă o experiență 3D audio. Noua funcție este compatibilă doar cu One UI 3.1 și cu aplicațiile care suportă Dolby Atmos.

Un studiu recent, realizat de cercetători și doctori, arată că Buds Pro sunt utile pentru persoanele cu probleme de auz, pentru că le ajută să audă mai ușor vocile. Îmi place când tehnologia de consum ajută oamenii, dincolo de divertisment.

Preț și disponibilitate Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro, la data scrierii review-ului, pot fi achiziționate la prețul de 859 lei, reduse de la 1400 lei. [vezi prețul actualizat]

Concluzii

Review Samsung Galaxy Buds Pro samsung featured-review audio

Chiar îmi doream să trec de la Buds+ la Buds Pro, doar că forma urechilor mele nu mi-au permis. Cum am spus și mai sus, corpul meu le-a respins cu totul, așa că am mers pe versiunea Buds Live care îmi stau perfect în urechi. Nu cred că am folosit vreodată o pereche de căști in ear care să îmi stea atât de bine în urechi și să le pot ține cu orele.

Cu toate astea, Buds Pro sunt o alegere bună, arată bine, bateria ține mult, deși prețul inițial – 1400 lei mi s-a părut cam prea sus, având în vedere că există producători cu vechime în audio care au căști la același nivel de preț. Cred că 800 lei este prețul lor corect, exact cât sunt și reduse la data scrierii review-ului.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!