Home Stiri Samsung DeX funcționează wireless pe PC ...

Samsung DeX funcționează wireless pe PC cu seria Galaxy S21

12.02.2021

Samsung DeX a evoluat interesant în ultimii ani, odată cu device-urile și tehnologia. Când a fost lansat prin 2017 avea nevoie neapărat de un dock „Dex Station”. În 2018, accesul DeX s-a rezumat doar la un cablu HDMI. Cu lansarea lui Note10, Samsung a renunțat și la acest adaptor și a făcut accesul și mai ușor și la îndemâna oricui, doar cu cablul USB din pachet.

Samsung DeX funcționează wireless pe PC cu seria Galaxy S21 samsung featured dex

Cu Note20 și One UI 2.5 a venit și modul wireless, dar doar pe televizoarele smart și monitoarele compatibile, cele produse de Samsung.

Galaxy S21 aduce un nou upgrade și permite conectarea directă la un PC, folosind aceeași rețea wireless. Din păcate, noua funcție DeX este disponibilă exclusiv pe One UI 3.1 și noile flagship-uri.

Cum conectezi telefonul la PC prin Samsung DeX

Pentru a putea conecta Galaxy S21 la un PC prin Samsung DeX trebuie doar să instalezi aplicația pe Windows și să pornești DeX din zona de notificări. Cum am spus și mai sus, ambele au nevoie să fie conectate la aceeași rețea. Mai departe interfața intuitivă te va ghida, dacă alegi fereastra „DeX on PC”.

Samsung DeX funcționează wireless pe PC cu seria Galaxy S21 samsung featured dex

Rezoluția în acest mod este limitată la 1080p, iar delay-ul este minim. Nu se vede impecabil, mai are momente când imaginea se pixelează, dar îți poți face treaba fără nicio problemă. Chiar dacă telefonul este conectat la DeX, acest poate fi folosit și separat în apeluri, social media și alte aplicații.

Rămâne de văzut dacă noua funcție DeX va veni și pe alte device-uri, odată cu update-ul la One UI 3.1.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!