Home Telefoane Samsung Galaxy S21 sau Galaxy S21+?

Samsung Galaxy S21 sau Galaxy S21+?

13.03.2021

Samsung Galaxy S21 sau Galaxy S21+? samsung s21 featured

De câteva zile ma joc cu Samsung Galaxy S21+, de data asta într-o varianta de culoare masculină, care-mi place foarte, foarte mult. (Phantom Gray is the new black). Ma bucur ca au mers cu mat pe spate, chiar dacă husa o să îi strice tot farmecul.

Înainte am testat Galaxy S21, în varianta de culoare Phantom Violet. Și aceea mi-a plăcut, doar ca nu îmi scotea ochii in evidenta. Mai pe românește – era prea girlish.

Samsung Galaxy S21 sau Galaxy S21+? samsung s21 featured
Între cele doua device-uri diferențele sunt mici. Nu aduc aici in discuție S21 Ultra. El este din alt film.

  • diagonala ecranului: 6.7 vs 6.2 inch, ceea ce înseamnă mai putini PPI pentru S21+. Diferența este mică și insesizabilă.
  • bateria: 4800mAh vs 4000mAh – diferență care se traduce, din experiența mea cu ambele, în 1h – 1h 20m în plus la S21+. E greu sa estimezi precis atunci când nu le folosești exact la fel.
  • spatele: sticlă vs glasstic (plastic) – spre deosebire de S20 FE unde plasticul de pe spate m-a dezamăgit puțin, pentru ca mi s-a părut prea subțire, la S21 plasticul chiar se poate numi glasstic pentru că aduce foarte mult cu cel al lui S21+. Ba mai mult, în condițiile în care ambele sunt mate, eu nu cred că mi-aș da seama care e plastic și care e sticlă.
    Poate că cel din plastic, dacă apeși exact în centru îl simți cum se lasă extrem de puțin, ceea ce nu se întâmplă la sticlă. Altfel, nu îți dai seama și sună la fel dacă dai un unghia în ele. Repet, nu le-am pus în paralel, dar mie așa mi se pare că sună. Cred că problema ține mai mult de ideea de avea plastic pe un flagship, un telefon de 3000+ lei. Pentru mine asta nu contează prea tare, pentru că prefer husele să pot „arunca” telefonul pe unde vreau, fără să îi duc grija.
  • prețul: S21+ este cu 1000 lei mai scump (+/- în reduceri).

Samsung Galaxy S21 sau Galaxy S21+? samsung s21 featured

Ce aș alege dintre S21 și S21+?

Greu să răspund. De la al meu Galaxy S10 mi-a fost mai ușor sa trec la S21, fiind mai compact. S21+ e măricel și mai greu de manevrat. Cu toate astea, bateria de pe S21+ aduce un mic avantaj. Pentru cine știe ca folosește telefonul mult afară, în mașina (staționat), îl ține în buzunar și nu se omoară cu jocurile sau cu video-urile, cred ca Galaxy S21 este best deal. Pentru consumatorii de media și jocuri varianta câștigătoare este Samsung Galaxy S21+. Eu sunt cumva la mijloc, aș merge pe Samsung Galaxy S21 aproape Plus, un combo între ele – 6.4 inch, 4400mAh. Revenind la realitate, cred că aș merge pe varianta Plus.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!