Home Reviews Review Bose Headphones 700

Review Bose Headphones 700

04.05.2020

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

În vara anului trecut, Bose a lansat un nou model de căști over-ear – Bose Headphones 700. Mă așteptam ca producătorul american să lanseze o pereche de căști cu totul noi. Cele 2 serii de QC35 – 1 și 2 – cred că au fost suficiente, mai ales că design-ul era aproape identic cu QC25, lansate undeva prin 2015. Era nevoie de o gură de aer proaspăt și în direcția căștilor over-ear de la Bose, chiar dacă fanii știu ce cumpără și ce vor indiferent de cum arată. În zilele noastre contează și partea fashion a gadget-urilor.

Ciudat este faptul că nu au mai continuat seria, ci au ales să meargă pe una nouă. Uitându-mă la denumire cred că au vrut să le alinieze cu seria de boxe Home Speaker 300 și 500, să meargă pe nume mai intuitive și diferențe cu sute, având astfel posibilitatea să producă și variante over/on-the-ear mai ieftine în serie (Headphones 500, 300 etc).

Oare nu o să mai vedem modele Quiet Comfort? Greu de crezut. Seria QC este reprezentativă pentru producătorul american.

Cum am spus în fiecare review al produselor Bose, specificațiile audio nu sunt făcute publice. Testezi și te convingi singur. Tot ce oferă găsiți mai jos.

Tip casca Wireless
Cu anularea zgomotului ambiental
Model Over ear
Culoare Black
Raza de acțiune wireless Până la 9 m
Articole în cutie Căștile cu anularea zgomotului Bose 700 Cablu audio Cablu USB de încărcare Carcasă de transport Ghid de instalare rapidă
Durata bateriei Până la 20 de ore
Timp de încărcare Pană la 2,5 ore
Lungime fir 1,06 m (audio)
Aplicatie Bose Music
Carcasă
Lățime 17,9 cm
Înălțime 21,8 cm
Adâncime 6,2 cm
Căști
Înălțime 20,3 cm
Lățime 16,5 cm
Adâncime 5,1 cm
Greutate 0,25 kg

Design, materiale și confort

Headphones 700 vin cu un design cu totul diferit. Bose și-a dat seamă că astăzi nu e suficient să dai sunet impecabil, dacă nu ieși în evidență și pe partea de design. Noua serie vine cu o abordare fresh. Căștile sunt frumoase și elegante. Nu le pot descrie cu alte cuvinte. Sunt o îmbinare interesantă între clasic și modern.

Căștile arată cu adevărat premium, și asta fără să citești brand-ul sau să pui mâna pe ele. Materialele nu aveau cum să fie altfel, decât de înaltă calitate ca și pe seriile trecute. Pe ambele căști avem un plastic (cred că e plastic) care se simte metalic la atingere. Acestea sunt construite dintr-o bucată, astfel că nu vezi îmbinări. Bureții pentru urechi sunt realizați din spumă cu memorie și piele. Sunt moi și se mulează perfect peste ureche.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Suportul pentru cap este din aluminiu, iar pe interior perna este tot spumă și este acoperită cu un material cauciucat foarte fin la atingere. Pare a fi silicon. Față de alcantara, cum aveam pe QC35, mi se pare mai ușor de curățat. Nu mereu avem părul proaspăt spălat, iar dacă mai dai și cu ceva spray-uri în păr, perna suportului pentru cap aduna mizeria. Siliconul poate fi șters foarte ușor cu o cârpă umedă. Se așează foarte bine pe cap, dar parcă modelul QC35 se așeza și mai bine. Avea perna superioară mai moale și presiunea pe cap se simțea mai puțin. Cu toate astea, pot fi folosite multe ore fără să deranjeze.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Ajustarea se face într-un mod interesant și diferit față de ce am văzut eu până acum. Cele 2 căști sunt cele care se duc mai sus sau mai jos pe suport, în funcție de mărimea aleasă. La celelalte modele căștile sunt fixe, prelungirea făcându-se din suport.

Bose Headphones 700 vin doar cu 3 butoane încastrate foarte bine in design, fără simboluri pe ele sau alte marcaje. Pe casca stângă găsim jack-ul pentru a putea folosi căștile fără baterie, dar fără noise cancelling activ, și pe casca dreaptă portul Type-C de această dată.

Aplicație și funcții

Cred că principala funcție și cea mai importantă a căștilor este anularea zgomotului ambiental sau cum i se spune din bătrâni – noise cancelling. Nivelul anulării poate fi setat în funcție de cât vrea fiecare să fie deconectat de mediul exterior. Căștile pot fi folosite și în apeluri, iar microfoanele din dotare fac o treaba excelentă, mai ales că acum zgomotele de fundal în convorbiri sunt eliminate.

Butoanele ies din tiparul cu care ne obișnuise producătorul până acum – clasicele 3 butoane fizice așezate în linie. Avem acum 3 butoane încadrate în design, fără simboluri sau alte marcaje pe ele.

Pe casca dreaptă găsim 2 dintre ele: unul pentru on/off și altul pentru accesarea asistentului vocal la apăsarea scurtă (Google Assistant, Alexa sau cel default al telefonului – Bixby în cazul meu) și citirea notificărilor la apăsarea lungă. Pe casca stângă găsim butonul pentru setarea nivelului de anulare a zgomotului ambiental la apăsare scurtă și comutarea pe „Conversation Mode” – la apăsare lungă, unde nivelul de noise cancelling este redus la 0 și muzica este oprită.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Interacțiunea media se face acum doar tactil pe suprafața căștii din dreapta, unde este scris și logo-ul Bose. Gesturile sunt intuitive: double-tap pentru play/pause, swipe-up/down pentru volum, swipe left/right pentru a schimba melodiile, long-press pentru nivelul bateriei, comunicat în ore, nu în procente.

Un alt motiv pentru care cred că Headphones 700 au fost lansate să facă parte din echipa boxelor smart – Home Speaker este aplicația pe care o folosesc. Până acum toate căștile și boxele non-smart foloseau aplicația Bose Connect. După ce am încercat de câteva ori fără succes să conectez căștile pentru a le face update din aplicație, am decis să încerc și cu aplicația Bose Music, pe care o folosisem până atunci doar la seriile de boxe smart. Surpriză, a mers! Scria asta și în cutie, dar cine a avut timp să se uite.

Husă și accesorii

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Husa în care stau căștile este și ea impecabil realizată și finisată, acoperită cu un fel de piele pe care este gravat logo-ul Bose. Interiorul moale și textil oferă căștilor un loc numai bun de odihnă cât timp nu sunt folosite. În interior există și o ușiță, prinsă magnetic, care te duce către…cablurile USB și jack, nu către Narnia. Îmi plac detaliile și chiar am fost „wow” când am văzut-o.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Husa îți lasă impresia că ascunde un instrument muzical. Poate asta a fost și intenția producătorului, dacă luăm în considerare și sunetul scos de căști la on/off. Nu mă pricep la instrumente, dar cred că sunt câteva note în urcare pentru „on”, respectiv în coborâre pentru „off”, cântate la violoncel.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Sunet

Calitatea și fidelitatea audio pe care o găsim pe căștile Bose și tehnologia de anulare a zgomotului ambiental fac o pereche perfectă. Nu ai cum să vrei mai mult de la o pereche de căști over-ear. Îți poți savura muzica oricând și în orice condiții de zgomot.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Bateria

După o încărcare full, asistentul integrat în căști a confirmat 18 ore de funcționare. Aceste cifre se pot schimba mai repede sau mai încet în funcție de nivelul volumului, de calitatea conexiunii Bluetooth, de numărul de interacțiuni cu funcțiile căștilor etc.

Preț (la data review-ului)

Bose Headphones 700 pot fi achiziționate de pe site-ul importatorului autorizat Bose din țara noastră – all-audio.ro la prețul de 1750 lei și sunt disponibile în 3 versiuni de culoare: Black, Luxe Silver, Soapstone. Prețul este redus de la 2240 lei în această perioadă.

Concluzii

Nu am testat până acum ceva de la Bose care să mă facă să spun „meh”. Toate căștile și boxele mi-au plăcut și le-am exploatat la maxim în perioada de testare. Bose Headphones 700 mi-au lăsat impresia că au ceva special. Dacă pe partea de audio m-au făcut să îmi readuc aminte de calitatea QC35, design-ul lor parca pare luat din alt film, pentru că e cu totul diferit de ce a lansat până acum producătorul. Exact de modelul acesta avea nevoie seria de căști de la Bose.

Review Bose Headphones 700 featured-review bose audio

Pro

  • sunet impecabil
  • tehnologie Noise Cancelling
  • materiale premium
  • design cu totul nou
  • husă în pachet

Contra

  • suportul pentru cap putea fi o idee mai moale
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!